McDonald's Telefoonkaarten

Telefoonkaarten

McDonald’s heeft in Nederland niet zo heel veel telefoonkaarten uitgegeven en door de opkomst van de mobieltjes is de verwachting dat dit ook niet meer zal gebeuren. Wat er is uitgebracht is door de verschillende restaurants zelf gedaan. Er zijn een paar restaurants die er één of meerdere op de markt hebben gebracht. Best is hiervan een goed voorbeeld, maar liefst vier telefoonkaarten met als thema Rock en Roll.

 

Maar ook Maastricht heeft er meerdere uitgebracht. Aan deze kaarten is bijna niet meer aan te komen, zij zitten allemaal bij verzamelaars. Wij hebben een aantal Nederlandse McDonald’s kaarten in ons bezit Helaas kunnen wij er (nog) niet helemaal achter komen welk restaurant wel telefoonkaarten hebben uitgebracht. Maar daar zijn we nog wel even mee bezig. Er zijn in ieder geval door Best, Leiden, Haarlem en Almere één of meerdere telefoonkaarten uitgegeven.

 

Uit de USA hebben we vele exemplaren in ons verzameling. Hierbij zijn ook een aantal zeer mooie exemplaren. Sommige zijn normale standaard kaarten met daarop soms heel klein het McDonald’s logo maar er zijn er ook een aantal die zeer mooi zijn. Soms is er zoveel aandacht aan besteed dat het ware schilderijtjes zijn. Leuk blijven hierbij ook de kaarten met daarop de ‘eigen’ figuurtjes. Op verzamelbeurzen worden soms prijzen gevraagd die absurd hoog zijn, maar via het internet zijn best nog wel betaalbare items te vinden.

 

Wat opvalt dat vooral Amerika en Japan complete telefoonkaarten series uitbrengen. Deze zijn dan vaak speciaal voor de (vele) verzamelaars gemaakt. Er zijn series van meer dan 50 kaarten. Deze worden dan veelal samen met andere geïnteresseerden gemaakt, bijvoorbeeld de autosport of hockeywereld

Best - Elvis Presley
Best - Elvis Presley
Best - Rock and Roll
Best - Rock and Roll
Best - Marilyn Monroe
Best - Marilyn Monroe
Almere
Almere
Enschede
Enschede
Haarlem
Haarlem
Leiden
Leiden
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Maastricht