• McDonald's Specials

  • Wij zijn enkele jaren gelden in het bezit gekomen van een reuze kunststof BigMac. Dit kunststof speelobject is een onderdeel geweest van een McDonald's draaimolen. Deze draaimolen heeft jarenlang, in de begin jaren 80, bij een McDonald’s vestiging in Utrecht gepronkt. Hij is toen op een zolder terecht gekomen en heeft daar jarenlang gestaan.

    Naar aanleiding van een vraag van ons op het internet kwam er iemand die dit wist. Na wat correspondentie heen en weer vonden zij dat dit echt wat voor onze verzameling was. 

  • Ronald is natuurlijk één van de beroemdste figuren uit de McDonalds serie. We zijn dan ook trots dat wij de hand hebben kunnen leggen op deze meer dan levensgrote zittende Ronald. Hij heeft een prominente plaats gekregen in onze verzameling. Hij zit trots aan een bureau in mijn kantoor. Een ideale werknemer, zeurt niet en is zeer rustig. Behalve als er kinderen op bezoek zijn, zij willen altijd direct bij hem op schoot gaan zitten.

  • De autorit van uit het zuiden van het land trok veel bekijks, je komt Ronald in Nederland veel tegen, maar toch niet zoveel op een aanhanger achter de auto. 

  • Eén van de bijzondere items is ongetwijfeld de originele McDonald's kassa. Deze kassa heeft jarenlang dienst gedaan in de jaren '80 bij een het McDonald's filiaal in het centrum van Utrecht. Hij is helemaal compleet, zelf met de bijbehorende plastic overlay waarop alle verkrijgbare producten waren afgebeeld