McDonald's Boeken

In Nederland zijn er bijzonder weinig boeken over McDonald’s uitgegeven. Diegene die er zijn vallen in de categorie overzichtsboeken over de Happy Meal. Voorbeelden hiervan zijn de boekjes van de Happy Meal Fanclub (Bestaat niet meer) en de boekjes van Happy Corner (Bestaat ook niet meer).

 

Internationaal is er veel meer uitgegeven. In Amerika zijn er prachtig geïllustreerde boeken gemaakt vaak voorzien van indicatie prijzen. Onze ervaring is dat we de prijzen die in de boeken genoemd staat over het algemeen veel te hoog zijn geschat. Dat is ook een nadeel voor een verzamelaar. Iemand die iets (bijzonders) te koop heeft kijkt in de boeken en ziet gelijk dollartekens…. Dus wordt het niet verkocht en verdwijnt in de vergetelheid. Buiten de boeken speciaal gericht op de Happy Meal zijn er ook speciale uitgaves die alleen over glaswerk gaan. Voor ons een ideaal naslagwerk. Er zijn ook redelijk wat boeken geschreven over de marketing van het McDonald’s imperium.

 

Wij hebben een bijzonder boek over McDonalds in ons bezit: McDonald’s@50. Dit is een prachtig rijk geïllustreerd boek met bijzondere foto’s, zelf een enkele in 3D. Als je deze pagina open slaat wordt er een HAPPY Meal doosje opengevouwen. Het boek geeft een prachtig overzicht van McDonald’s uit de jaren ’50 tot en met 2005. Het is een boek dat je niet in één keer uitleest maar elke keer weer openslaat en er dan weer wat informatie uithaalt.

 

Tegenwoordig met het internet komen er maar weinig nieuwe boeken bij. Het is voor de uitgevers niet meer rendabel om deze (dure) boeken te produceren. Maar wij hebben nog niet alles compleet dus voor ons blijft er nog wel wat te zoeken….